Okosüveg
Az elérhető luxus

Okos szálloda Londonban 

Okostelefon, okosóra, okosüveg és most egy okos szálloda:

London egyik legmodernebb szállodája az Eccleston Square Hotel a főváros Belgravia negyedében.  Technológia fanatikusoknak egy igazi gyöngyszem, mondhatni kihagyhatatlan. Az árak lehet, hogy sokakat elriasztanak, de legalább egy kicsit kukkantsunk be a kulisszák mögé.

És hogy miért fontos ez okosüveg szempontból? Hamarosan mindenre fény derül.

A boutique hotel olyan technikai újdonságokkal szerelte fel szobáit, amit bárki kezelni tud, mégis lenyűgöző és exkluzív hatást keltenek. Csak hogy néhányat említsünk: a szobában mindent egy i-Pad segítségével lehet vezérelni – a hőmérsékletet, fényt és hangerőt, vagy éppen a „ne zavarjanak” feliratot az ajtó fölött. A szálloda saját applikációja segítségével rendelhető a szobaszervíz vagy hívható a recepció, akkor is előre rendelhetünk, ha még a városban tartózkodunk. Alapfelszerelés a hatalmas 3D TV és az ágyak Rolls Royce-a egy Hastens masszázs ágy.

És akkor jöjjön a fürdőszoba az okosüveggel.

A csodás és természetesen jól felszerelt fürdőszobát üvegfal választja el a szobától. Alapesetben az üveg átlátszó és rögtön szembetűnik az elegáns kialakítás és a masszázszuhany. Amikor valaki használja és némi privát szférára van szüksége egy kapcsolással elsötétül, tejszínűvé válik az üveg, és nem lehet belátni. Az intimitás garantált és emellett praktikusan oldja meg a térelválasztás kérdését. Természetesen látványnak, design elemnek sem utolsó. Amikor az üveg átlátszó láttatni engedi az olasz márványfürdőszobát, ami így szerves része a szobának.

A szállodaiparban már máshol is alkalmazzák az okosüveget, de ritka, hogy minden egyes szobában legyen. A vendégvélemények között is gyakran szerepel, hogy az okosüveg tetszett leginkább az újdonságok közül és szívesen alkalmaznák otthon is. Mindez már Magyarországon is elérhető.

Forrás: www.ecclestonsquarehotel.com